HOME - Tuinaanbieding bestrating - Chinees hardsteen

  • 0 Product(en) € 0,00

    • 0 Product In de winkelwagen

      Totaal € 0,00

Chinees hardsteen

Chinees-hardsteen

U kunt Chinees hardsteen gebruiken voor verschillende doeleinden. Uw tuin, terras en de binnenvloer zijn het meest gebruikt voor Chinees hardsteen. De tuintegels en binnenvloertegels zijn in Nederland het populairst. En niet zonder reden! Chinees hardsteen heeft een erg goede prijs/kwaliteit verhouding waardoor het voor iedereen aantrekkelijk is!

Wordt Chinees hardsteen lichter met de tijd?
Op deze vraag is geen eenvoudig antwoord mogelijk. Het is namelijk als volgt;
Chinees hardsteen wordt gezaagd uit massieve blokken. Om deze zaagsporen te verwijderen wordt de tegel ‘gezoet’ (De lichtste vorm van polijsten) Dit maakt de tegel donkerder dan hij van nature is. In de buitenlucht wordt deze ‘zoetlaag’ afgebroken door de UV-straling in het zonlicht. Door het verdwijnen van de zoetlaag krijgt de tegel zijn originele kleur. Deze is lichter dan de zoetlaag. (zie ook krassen) Bij de gebrand en geborstelde uitvoering is de tegel al direct op kleur. Deze heeft door de behandeling ook een reliëf gekregen.  Tevens is deze uitvoering vele malen minder gevoelig voor krassen in het oppervlak

Is Chinees hardsteen glad?

Zodra Chinees hardsteen nat wordt (regen) stroeft de tegel juist op! Om deze reden wordt Chinees hardsteen veel rondom zwembaden gebruikt. Als u uw terras regelmatig veegt en voorkomt dat er een groene zweem op komt (zie onderhoud) dan hoeft u voor gladheid niet te vrezen.

Hoe onderhoud ik Chinees hardsteen?

Eigenlijk is het heel simpel…. U hoeft aan onderhoud vrijwel niets te doen. Regen en zon zijn voldoende voor het schoonhouden van uw terras. De steen zelf is niet poreus. Hierdoor kan alg en mos zich niet aan de tegel hechten. Er kan wel een groenzweem ontstaan (dit gebeurt zelfs op RVS) Echter, deze veegt u bij vochtig weer met een zachte bezem eenvoudig weg. Geen hogedrukspuit gebruiken, geen chemische middelen. Dat is nergens voor nodig en ook niet aan te raden. Bij een grote vlek (bijvoorbeeld na een barbecue) zult u na verloop van tijd zien dat de vlek vanzelf verdwijnt.Weergave:
 
Geen producten aanwezig